نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

نقش پدر در تربيت فرزندان چيست؟ آيا همه مسئوليت پرورش فرزندان از كودكي تا بزرگسالي به عهده مادر است؟ در اين ميان پدرها چه نقش‌ها و مسئوليت‌هايي به عهده دارند؟ پدران در خانواده منبع احساس امنيت و حمايت هستند. آن‌ها با حضور خود از همان دوران نوزادي مي‌توانند به پرورش امنيت رواني در كودكان كمك كنند و به عنوان يك تكيه گاه به فرزند خود بياموزند كه در زندگي مقاومت و تاب آوري بيشتري داشته باشد. در ادامه مقاله نقش پدر در تربيت فرزندان را در هر دوره سني بررسي كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع: نقش پدر در تربيت فرزندان

اهميت نقش پدر در تربيت فرزندان

پدران در خانواده براي فرزندان خود نماد امنيت و حمايت هستند. آن‌ها مي‌توانند خطرات را زودتر شناسايي كرده و به فرزند خود اطمينان دهند كه از آن‌ها در برابر هر خطري محافظت مي‌كنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه بتوانيد اين احساس را در كودك خود پرورش دهيد و نگذاريد مسائل مختلف به تجربه تنش و اضطراب زياد در آن‌ها بيانجامد. البته اين نكته را در نظر داشته باشيد كه براي حافظت از كودك نبايد همواره خودتان مسئوليت كارهاي او را به عهده بگيريد. شما مي‌توانيد به فرزندتان نشان دهيد كه در هر شرايطي پشتيبان او هستيد اما در نهايت اين خود اوست كه بايد ياد بگيرد كه چگونه در دنيا از خودش مراقبت كند. براي آن كه بتوانيد بهتر نقش پدري را ايفا كنيد، حتما مقاله آموزش پدر و مادر را مطالعه نماييد.

بيشتر بخوانيد: پدر خوب بودن

نقش پدر در تربيت فرزندان در دوران نوزادي

در حالي كه مادران در دوران نوزادي عامل بسيار مهمي براي ايجاد ثبات عاطفي هستند، پدران تا حد زيادي به پرورش احساس امنيت و اطمينان در درون كودك كمك مي‌كنند. در نظر داشته باشيد كه نوزادان تنها به مادر دلبستگي ندارند بلكه وقتي پدر به خواسته‌هاي نوزاد توجه مي‌كند و به او پاسخ مي‌دهد، به مرور زمان دلبستگي ميان نوزاد و پدر نيز ايجاد مي‌شود.

از همين رو كودكان در دوران نوزادي بودن در كنار پدر يا مادر را به بودن در كنار افراد غريبه ترجيح مي‌دهند و در غياب مادر حضور پدر بهترين منبعي است كه مي‌تواند احساس امنيت و آرامش را در درون آن‌ها زنده نگه دارد. از جمله ديگر نكات مهمي كه در مورد نقش پدران در دوران نوزادي بايد به آن اشاره كرد اين است كه پدرها در اين دوران تمايل بيشتري براي برقراري رابطه جسماني با فرزند خود دارند. آن‌ها با در آغوش گرفتن فرزند، صحبت كردن و بازي كردن با او مي‌توانند در رشد هرچه بيشتر مغز كودك نقش بسزايي ايفا كنند. مشاوره كودك مي‌تواند شما را براي ايجاد ارتباط قوي‌تر با فرزند ياري كند. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

نقش پدر در تربيت فرزندان در دوران خردسالي

در دوران خردسالي كودكان به تدريج شروع به راه رفتن مي‌كنند. آن‌ها در اين برهه زماني تبديل به كاوشگراني كوچك مي‌شوند كه دوست دارند محيط پيرامون خود را كشف نمايند. از همين رو با شيطنت‌هاي خود به آنچه در پيرامونشان قرار دارد دست مي‌زنند و تلاش مي‌كنند از وسايل و به طور كلي از دنياي اطراف خود سر در بياورند. در اين زمان پدران بايد بتوانند نقش يك راهنما را ايفا كنند. هم چنين آن‌ها با گفته‌هاي خود بايد محدوديت‌ها و قوانين خانه را نيز به كودك گوشزد كنند.

از آنجايي كه مادران در دوران خردسالي كودك وظايف بسيار زيادي را در خانه به عهده دارند، پدران مي‌توانند در زمان‌هايي كه مادر درگير كارهاي خانه يا آشپزي است نقش يك همبازي را براي فرزند خود به عهده بگيرند. اين بازي‌ها مي‌تواند فرصتي براي ايجاد يك رابطه عميق با فرزند باشد. هم چنين طراحي بازي‌هاي ساده و كمك به كودك براي برنده شدن در اين بازي‌ها تا حد زيادي در اعتماد به نفس فرزند تاثير مي‌گذارد و به او كمك مي‌كند تا روحيه قوي‌تري را در درون خود پرورش دهد.

 

نقش پدر در تربيت فرزند در دوران مدرسه

وقتي كودكان به مدرسه مي‌روند پدران بايد به فرزند خود روحيه بدهند و او را ترغيب كنند تا چالش‌هاي بيشتري را بپذيرد. در واقع پدران بايد به كودك خود ياد بدهند به مشكلات و دشواري‌هايي كه در مدرسه اتفاق مي‌افتد به عنوان يك چالش نگاه كند و با حفظ روحيه آن‌ها را پشت سر بگذارد. در اين زمان مادران اغلب نقش حمايت كننده عاطفي را براي فرزند خود ايفا مي‌كنند. در مقابل پدران بايد به پرورش استقلال و اعتماد به نفس در كودك خود كمك نمايند.

هم چنين در نظر داشته باشيد كه شما به عنوان والدين يك الگوي بسيار تاثيرگذار براي فرزند خود هستيد. در نتيجه تلاش كنيد نزد كودك با احترام با ديگران برخورد نماييد تا او نيز بتواند در مدرسه فرد خوش رفتاري باشد و براي حقوق ديگران ارزش و احترام قائل شود. اين امر تا حد زيادي به موفقيت او در تعاملات اجتماعي كمك خواهد كرد و در نهايت به شكل گيري عزت نفس مستحكم‌تري مي‌انجامد.

براي آشنايي با اصول رفتار پدر با پسر و رفتار پدر با دختر كليك كنيد.

نقش پدر در تربيت فرزند در دوران نوجواني

با فرا رسيدن دوران نوجواني چالش‌هاي بيشتري براي تربيت فرزند به مادر و پدر تحميل مي‌شود. فرزندان در اين زمان تلاش مي‌كنند از نقش يك كودك فاصله بگيرند و به عنوان يك بزرگسال رفتار نمايند. در اين شرايط در اكثر موارد حرف شنوي كمتري دارند و هويت خود را بيش از خانواده در گروه‌هاي دوستي جست و جو مي‌كنند. در اين زمان به عنوان يك پدر بسيار اهميت دارد كه رفتاري مستبدانه نداشته باشيد و به فرزندتان نشان دهيد براي انتخاب‌هاي او ارزش قائل هستيد.

اگر نگران رفتارهاي فرزند خود هستيد به جاي بحث و درگيري، زمان‌هايي كه هر دو آرام هستيد را به گفت و گو اختصاص دهيد. در نظر داشته باشيد هيچ چيز به اندازه يك رابطه عميق و صميمانه نمي‌تواند به فرزندتان كمك كند تا مسير سالمي را براي آينده خود انتخاب نمايد. اگر در اين برهه زماني رابطه شما دست خوش مشكلات زيادي شده، لازم است به يك روانشناس مراجعه كرده و از مشاوره خانواده براي بهبود روابط خود كمك بگيريد.

سخن آخر

نوع برخورد شما به عنوان پدر كمك مي‌كند تا فرزندان مستقل‌تر و مسئوليت پذيرتري را بار بياوريد و در عين حال نقش پدري خود را نيز ايفا كرده باشيد. اگر احساس مي‌كنيد كه به عنوان يك پدر نمي‌توانيد نقش خود را به خوبي ايفا كنيد يا همواره در ارتباط با بچه‌هايتان به مشكل بر مي‌خوريد، بهتر است از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد. روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد الگوهاي رفتاري غلط ميان خود و فرزندتان را شناسايي كرده و براي اصلاح آن‌ها كاري انجام دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا پدر در تربيت فرزند پسر نقش مهم‌تري دارد؟

دختران و پسران هردو در مسير رشد به حمايت و راهنمايي‌هاي پدر نياز دارند. با اين حال از آنجايي كه پدر نوعي الگوي مهم براي يادگيري نقش‌هاي جنسيتي محسوب مي‌شود، مي‌تواند بر رشد و تربيت فرزند پسر تاثير بيشتري بگذارد.

منبع: نقش پدر در تربيت فرزندان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/18  ] [ ۱۸ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب